woensdag 26 oktober 2016

Vanuit een schijnbaar einde opend zich een nieuw begin!

Al maanden  sliep ik licht en ook deze nacht schoot ik in eens wakker, jouw ademhaling was licht en regelmatig.......
Met jouw lijf dicht tegen mij aan en jouw hand in de mijne voelde ik de laaste energie uit jouw hand stromen,gelijktijdig gleed jouw ademhaling weg tot de stilte mij overviel.
Langzaam besefte ik dat jouw laaste reis was begonnen,intens verdrietig en nog niet instaat om dankbaarheid te voelen voor het leven wat we met elkaar zo intens hadden gedeeld.

Morgen precies een jaar geleden een jaar klinkt lang maar deze week kon ik je weer voelen, ruiken en zien als ik naar ons bed keek .....wat voelt een jaar dan dichtbij!

Vorig jaar was de week vooral getekend door intens verdriet, loslaten van mijn geliefde en de vader van onze kinderen.
Het was allemaal ook zo snel gegaan, dat het voor ons allemaal nauwlijks te bevatten was en dat dag meer leek op de nacht, verduisterd door alleen donkere wolken.
Dromen en verlangens een toekomst die voor ons lag was in eens een gesloten boek met een verhaal zonder einde.


Het gemis blijft en wordt alleen maar groter en intenser op momenten waar jij eigenlijk bij had (moeten)kunnen zijn zoals o.a familie momentjes of de dag dat je dochter binnekort gaat verhuizen, of toen ik weer met nieuwe werkzaamheden begon of gewoon als de man die je voor mij was en samen zijn wat we deelden op velen manieren...

Het verdriet verzacht door momenten waarop de zon in eens door breekt en waarin het lukt om weer nieuwestappen te zetten.
Daar ik weet en voel dat jij op moeilijke momenten bij mij bent en jouw woorden van steun vloeien dan weer door mij heen.
Een enorme krachtbron als de opkomende zon op een mooie herfstdag.....
Ik hield altijd van de herfst en nog ook al was dat het moment dat ik jou lost moest laten ....
De kleuren van herfst weer spiegelen het fijne en intense leven wat wij samen hebben gehad en gedeeld met onze kinderen.


Oftewel door het loslaten van jou mijn lief werd ik mij daarvan bewuster dan ooit en dat maakte  dit jaar langzaam plaats voor een enorme dankbaarheid.

Elk nieuw nieuw stapje zal altijd verbonden blijven met jou want samen hebben we een geschiedenis geschreven waarvan o.a. onze kinderen het bewijs zijn en ik deze in mijn hart en het leven wat ik nu leef met mij mee en uit draag!
Verbonden voor het leven waardoor vanuit een schijnbaar einde een nieuw begin ontluikt!

Vanuit het diepst van mijn hart dank je wel voor alles mijn lief, liever dan lief!


Mich.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten