zaterdag 21 mei 2016

De stroom van het leven!

De tijd glijd langzaam door mijn vingers heen,maar wat is tijd eigenlijk......Toch zijn we veel geneigd te koppelen aan tijd.....
Dat begint al op school zoals lezen binnen de tijd,huiswerk inlever binnen de tijd, werk en resultaat binnen een tijspad en ga zomaar door.
Een tijdspad geeft controle en overzicht en daar zijn we in de maatschappij goed in!

Hier werd ik pas bewust van doordat het leven ineens anders liep als anders en een tijdspad niet meer werkte en je de controle en overzicht verliest en niets anders kan als vertrouwen op jezelf.
Vertrouwen op dat wat je doet en wat voor jou goed voelt er mag zijn en op die levens stroom blindelings durft te varen....
Dat ben ik wel achter is de kunst van leven als o.a. kersverse weduwe, (en dat geld natuurlijk voor meerder mensen waarbij het leven anders loopt als men had gedacht)

Een kunst van leven omdat de vele kuilen in de weg mij steeds weer thuis brengen bij mij zelf .
En mij steeds laat voelen en ervaren dat ik meer aan kon en kan als ik zelf had gedacht....
Wat ik daar absoluut niet bij kan gebruiken is een tijdspad......zoals hoe lang ik nog verdrietig mag zijn of mijn lief nog mag missen, of wanneer ik weer zou moeten gaan werken of al had moeten werken of dat mijn dochter nu wel op zichzelf mag gaan wonen en ga zo maar door.
Het klinkt misschien gek maar dat is waar gesprekken over gaan als men het niet eng vindt dat ik over jouw mijn lief mag praten of anderen er zelf over durfven te beginnen....
De mooiste woorden die dan vaak worden gezegd zijn; Je moet doen waar jij je goed bij voelt om daar vervolgens  dus allerlei voorwaarden aan te plakken.

Toen jij mijn lief er nog was, werd ik wel eens gefrustreerd van jouw tempo en vooral het gezegde morgen is er weer een dag!
Maar je had en hebt meer dan gelijk want alles heeft zijn eigentijdspad want zo heb ik nu ervaren ga je daar buiten dan ben je de stroom van het leven meteen weer kwijt.....
De stroom van het leven ben ik niet kwijt als het even stil wordt om mij heen.,maar wel als ik mij laat leiden en in verwarring laat brengen door anderen en bovenal doe wat niet bij mij past.

Deze fase van mijn leven laat jouw woorden en wijzen van leven mijn lief bij mij tot bloei komen...
En laat het muur bloempje dat ik eens was opnieuw stralen en dichter bij mij zelf uitkomen dan ooit.
Jij mijn lief geeft mij de kracht de weg van mijn hart meer dan ooit te volgen,
Zelfs nu de kinderen langzaam onder mijn vleugels uit gaan en ik meer dan ooit bij mij zelf thuis kom in de stroom van het leven.
En er op te vertrouwen dat ook dat weer een nieuwe weg opend zonder de stroom van het leven te verliezen.
Jouw eigen stroom zoals jij (mijn lief)mij hebt geleerd raak je nooit kwijt zolang ik er maar op vertrouw en daarin mijn eigentijds pad volg!

Ik geniet nu van de tuin de vogels en de vlnders alles waar jij ook zo trots op was en waar we samen zo fijn in en mee bezig konden zijn, de gulle lach en spontaniteit van jouw zoon en humorische grapjes van jouw dochter die mij steeds zo bekend in de oren klinken...
Zo ben jij mijn lief heel dicht bij mij en volg ik stap voor stap mijn weg naar een nieuwe levenstroom!

Lieve groet,

MichaelaGeen opmerkingen:

Een reactie posten